Egyéb intézmények / Művelődési Ház és Könyvtár

Művelődési Ház és KönyvtárMűvelődési Ház és Könyvtár

(Cím: 9651 Uraiújfalu, Szentivánfa utca 109)

Művelődési ház

A művelődési ház 2006-ban került felújításra. Az épületben kapott helyet a községi könyvtár. Éves rendezvények: farsangi ünnepség kisgyermekek számára, mikulás ünnepség, gyermeknap, kézműves foglalkozások szintén gyermekeknek, fogathajtó verseny, falunap a falu lakosságának szórakoztatására, nyugdíjas kirándulás, nyugdíjasok köszöntése, ünnepi megemlékezések, népünnepélyek, színházlátogatások. A rendezvényekről készült képeket alább láthatják.

Könyvtár

2006. augusztus 20-a óta a Községi Könyvtár a Művelődési házban várja látogatóit. Jelenleg 3805 kötettel büszkélkedhet könyvtárunk, s az állomány bővítése folyamatosan zajlik. Emellett a Mozgókönyvtári ellátásnak köszönhetően további 587 dokumentum található meg, melyek folyamatosan cserélődnek, bővülnek. Újdonságként DVD is kölcsönözhető, melyek közt megtalálhatók kötelező olvasmányok, mesék, újdonságok, illetve kosztümös filmek. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Újdonság könyvtár programjának segítségével pedig háromhavonta további könyvekkel bővül a könyvállomány. A különböző havi rendszerességgel megjelenő lapok között minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő témát. A bulvárlapok mellett sütéssel, főzéssel, kreativitással, barkácsolással foglalkozó újságokat is kézbe vehetnek a kedves olvasók, de a fiatalok és a gyermekek is találnak nekik tetsző magazinokat.
Az olvasók többsége általános iskolai tanuló, de szép számban alkotják a látogatókat nyugdíjasok és aktív dolgozók is. Beiratkozási díj nincs. A Könyvtárral egy helyiségben található egy számítógépes részleg.  2 db számítógépen szélessávú internet kapcsolat érhető el. Szinte minden korosztály használja a számítógépeket. Mindemellett nyomtatási, fénymásolási és scanner lehetőség is van. Kéthavonta pedig részt vehetnek az alsós diákok a Meseláda című program rendezvényeinek keretén belül egy játékos, mesés kézművesfoglalkozáson.
 

Elérhetőségek

  1. Művelődésszervező: Vassné Csonka Anita
  2. Telefon: 06-30/125-3090
  3. Fax: -
  4. E-mail: muvelodesszervezo@uraiujfalu.hu


Nyitva tartás
a Művelődési Ház a fűtési szezonban átmenetileg zárva tart.

A Könyvtár előzetes telefonos bejelentkezés alapján látogatható.


« Vissza az előző oldalra!

Uraiújfalu Községi Önkormányzat - Magyar