Uraiújfaluért Egyesület / Egyesületünkről

EgyesületünkrőlEgyesületünkről

(Cím: 9651 Uraiújfalu, Szentivánfa u. 109)

Az egyesület 2006. szeptember 21-én alakult 17 taggal.

Elnöke: Gáncs Jánosné

Alelnök: Prystupáné Tóth Teodóra

Elnökségi tag: Bokor Zoltánné

Ellenőrző bizottság tagjai: Prystupáné Tóth Teodóra, Kiss Pálné, Keszei Szabolcs

Tevékenység
Az egyesület célja Uraiújfalu község területén végzett tevékenysége során a helyi érdekvédelem, értékmentés, hagyományőrzés és a települési környezet szépítése.
Legfontosabb feladata a helyi építészeti, műemléki értékek védelme, Uraiújfalu falusi jellegének, hangulatának megőrzése.
Kezdeményező szerepet kíván vállalni a közösséget szolgáló új köztéri alkotások létrehozásában.

Nagy figyelmet fordít a közösségi élet hagyományainak megteremtésére, meglévő hagyományok megőrzésére és tevékeny szerepet kíván vállalni a falu külső képének formálásában, szépítésében.

Céljai megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik eredményes működésüket és céljaik megvalósítását.

Az egyesület első fontosabb megmozdulására 2006. október 23-án került sor. Közadakozásból sikerült létrehozniuk az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára azt az emlékművet, mely a Körjegyzőség épülete mellett látható.

2007. tavaszán a falu virágosításába, szépítésébe kezdtek. 2007. május 21-én rendbe tették a Millenniumi emlékparkot és környékét, megtisztították a bokrok, fák tövét az aljnövényzettől, levágták a sövények elszáradt ágait, valamint virágokat ültettek a faluban elhelyezett virágtartókba. Ezen tevékenységeket 2008. év tavaszán is elvégezték.

Nagy szerepet vállalnak a fogathajtó versenyek, a falunapi rendezvények, a tánciskola záró rendezvényének lebonyolítása illetve nemzeti ünnepeink szervezésében.
Alul,  a képek közt láthatják a második alkalommal (2008. június 14-én) megrendezett Uraiújfalui Fogathajtó versenyen készült képeket.


« Vissza az előző oldalra!

Uraiújfalu Községi Önkormányzat - Magyar