Polgárőr Egyesület Uraiújfalu / Egyesületünkről

EgyesületünkrőlEgyesületünkről

Polgárőr Egyesület Uraiújfalu
(Cím: 9651 Uraiújfalu hrsz. 520, Szentivánfa utca, Kiskultúrház-Polgárőrség)

Az egyesület 2005. decemberében alakult 15 taggal.
Elnöke: Pintér Péter, alelnökök: Vargyai Zoltán, Kiss László
Ellenőrző bizottság tagjai: Pintér Ferenc, Péntek Tamás, Jancsó István

 

Az Uraiújfalui Polgárőr Egyesület tevékenységét Uraiújfalu község közigazgatási területén végzi, sikeresen együttműködik a rendvédelmi szervekkel, az Önkormányzattal, és a szomszédos településeken működő polgárőr szervezetekkel.

Az Egyesület elsődleges és kiemelt célja a községben élő lakosság biztonságérzetének javítása, mely eddigi gyakorlati tapasztalataink alapján sikeresen megvalósult, a polgárőrök hatékony részesei a közterületi bűnözés visszaszorításának, a közterületek rendfenntartásának.

Bűnmegelőzési tevékenységünk lényege láthatóságukban rejlik, érzékelhető, kézzelfogható fizikai jelenlétünk visszatartja, megakadályozza, vagy félbeszakítja a potenciális elkövetőket.

Mivel a településen sok idős ember él különös figyelmet igényel lakókörnyezetük. Sajnos az utóbbi időben sok a házaló tevékenységet folytató a településen, sokszor erőszakosan lépnek fel az idős emberekkel szemben.

A szervezet hétvégeken és nagyobb szórakoztató,- sport,- és kulturális rendezvényeken járőrszolgálatot lát el. Pl: gyereknap, falunap, búcsú, fogathajtó-verseny stb.

Az M 86-os főközlekedési út közelsége miatt, esetleges baleset következtében szükséges útlezárás, forgalomelterelés esetén a szervezet útbaigazító, forgalomirányító tevékenységet folytat.


« Vissza az előző oldalra!

Uraiújfalu Községi Önkormányzat - Magyar